dilluns, 28 d’agost del 2023

Els manyos s’apunten al negoci del lloguer turístic

 


Salou, Cambrils, la Pineda i tot l’entorn de la Costa Daurada han estat sempre destinacions preferides dels aragonesos per comprar les seves segones residències. Tenir un piset on escapar-se a l’estiu fugint de la canícula i l’avorriment del domicili habitual.

Doncs bé, ara els manyos han descobert que amb el lloguer turístic es fan molts diners. I s’han apuntat al negoci.

Per diferents raons: perquè és un mercat a l’alça i perquè l’habitatge ja està pagat i és rendible, ja que només cal fer front al cost d’un manteniment mínim per treure’n el màxim profit econòmic.

“Hi ha molts aragonesos que ara sí que es plantegen que amb el que poden treure durant els mesos d’estiu els dóna per obtenir els diners que necessiten per als pagaments obligatoris de tot un any”, explica Joan Calvet, president de l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada.

Així, tenint en compte que per un pis d’una habitació es pot pagar uns 800 euros l’any de l’IBI, a més de l’aigua, la taxa per la recollida d'escombraries i les despeses de comunitat, per un lloguer turístic a l’agost es poden obtenir “entre 90 i 150 euros al dia”.

Són més de 4.000 mensuals, i per sobre dels 10.000 si el pis s’arrenda durant els tres mesos de l’estiu, amb ingressos molt sucosos i sabent que els altres nou mesos el pis és per al gaudi propi, amb escapades esporàdiques de familiars i amics. (Font: El Periódico d’Aragó).

Són els que després es queixen que aquí som de la cofradía del puño i que està tot molt car.