dimarts, 29 d’agost del 2023

Els punts de recàrrega del cotxe elèctric no funcionen a Vila-seca

 


Vila-seca en Comú ha denunciat que els tres punts de titularitat municipal per recarregar vehicles elèctrics no estan operatius. De fet, el del pàrquing d’Austràlia mai ha estat disponible des que es va instal·lar, mentre que els altres dos, al passeig de Pau Casals de la Pineda i al pàrquing del CAP, no funcionen.

“La infraestructura de càrrega per a cotxes elèctrics del municipi ofereix una situació preocupant”, lamenten els comuns. (Font: Vila-seca en Comú).

En general, hi ha una manca de punts de recàrrega de cotxes elèctrics. Segons dades de l’Associació Espanyola de Vehicles Elèctrics, a principis de 2023 hi havia a Catalunya uns 10.000 punts de recàrrega públics, una xifra que representa un creixement del 50% respecte a l’any anterior. No obstant això, aquesta xifra encara queda lluny de la de països com França (100.000 punts) o Alemanya (60.000 punts).

Aquesta manca de punts de recàrrega és un dels factors que frenen el creixement de la mobilitat elèctrica a Catalunya. Els usuaris de cotxes elèctrics tenen por de quedar-se sense bateria enmig d’un viatge, i això els fa dubtar a l’hora de comprar un vehicle d’aquesta mena.

I si a sobre, com a Vila-seca, la recàrrega no funciona, és com tornar al temps dels carros.