dijous, 3 d’agost del 2023

Esquerra es passa a l’espanyol

 


És fàcil comprovar que a Salou l’ús del català està sota mínims, per no dir que recula a passos gegantins. No només a l’estiu, amb la presència a mansalva de molta gent forana, sinó també la resta de l’any, on la llengua oficial de Catalunya fa temps que enfila un camí sense retorn.

A sobre, no hi ajuda gens l’incomprensible bilingüisme de l’Ajuntament de la ciutat, que tradueix textos del català com si els espanyols fossin ceballots. Bé, bilingüisme en el millor dels casos perquè la llengua preponderant és l’espanyol, sobretot al Patronat de Turisme, on sovint es bandeja descaradament el català.

Ara, fruit d’aquesta involució, fins i tot els autonomistes d’ERC s’han apuntat al carro de l’espanyolisme. Al darrer ple municipal, el portaveu d’ERC, Sebastià Domínguez, va intervenir nou vegades. D’aquestes, només dues van ser en català, la resta en l’idioma de l’imperi.

Deuen ser coses de la taula del diàleg. Sobretot de la bona entesa que tenen els pseudorepublicans amb l’alcalde, l’unionista Pere Granados (PSC), un cop han renegat de la seva promesa electoral de no pactar de cap manera amb el d’Albox.

Uf, però qui s’enrecorda d’això!