diumenge, 3 de setembre del 2023

Agressió feixista a Salou

 


Un home va increpar i escopir els integrants d’una taula de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) instal·lada al mercat municipal de Salou que venia tiquets dels autobusos que es desplaçaran a Barcelona l’11 de setembre amb motiu de la Diada.

Els fets van passar a les set de la tarda del divendres quan un individu es va acostar a la paradeta de l’ANC proferint crits de “Viva España”, “Catalanes de mierda” i “Tendriais que estar todos muertos”.

Visiblement alterat i amb actitud violenta, l’home es va abalançar sobre els membres de la taula (entre els quals hi havia l’exregidora i alcaldable de Junts, Martina Fourrier) amb la intenció d’agredir-los. També els va escopir i va llençar la paradeta a terra mentre cridava: “Yo fui boina verde y os voy a dar vuestro merecido”.

La cosa no va anar a més perquè en aquell moment va aparèixer un mosso vestit de paisà que va reduir l’atacant i va avisar als seus companys. De seguida van aparèixer dos cotxes patrulla de la policia autonòmica i un dels municipals, que se’l van endur lluny de la paradeta.

Quan semblava que els ànims començaven a asserenar-se, aleshores va sortir un venedor de caseta de l’ONCE que hi ha al costat d’on es va produir l’agressió i va increpar els independentistes dient-nos: “Os lo tenéis merecido”.

L’ANC ha anunciat que demà denunciarà aquesta actitud davant l’ONCE de Tarragona.

A dalt, l’agressor, amb samarreta negra.