divendres, 8 de setembre del 2023

El canvi climàtic posa en perill el turisme de Salou

 


Les onades de calor, cada cop més intenses i més llargues, acabaran passant factura a la indústria turística? La Comissió Europea ha fet un estudi per respondre a la pregunta, i la resposta és que sí. Si ens poséssim en un escenari d’augment global de les temperatures mitjanes de quatre graus, els actuals motors turístics de l’Estat (entre els quals hi ha Salou) perdrien visites a favor de zones menys afectades per la calor. Hi hauria una divisió nord-sud que es reproduiria a la resta d’Europa.

Segons la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats, un estudi “mostra que el nombre d’europeus disposats a viatjar al Mediterrani de juny a novembre ha caigut un 10% el 2023 en comparació al 2022”.

Les elevades temperatures, a més, suposarien un repte a escala laboral, ja que hi ha molts menys treballadors que estan disposats a treballar en condicions tan pèssimes, perquè el canvi climàtic té un impacte en la salut.

Això vol dir que zones d’Espanya, Portugal i Itàlia perdrien turistes. Els dos primers, més d’un 3%, i Itàlia, un 1,7%. I quins països en resultarien beneficiats? Previsiblement, les regions del centre i el nord d'Europa, com Dinamarca, que augmentaria en un 6,6% les visites; el Regne Unit, més d'un 7,5%, o Alemanya, gairebé un 4% més. (Font: TV3).

A dalt, un treballador del Patonat de Turisme de Salou intenta captar clients.