dimecres, 3 de gener del 2024

Chatelain tenia raó: el condó estava foradat

 


El govern de Cambrils fa marxa enrere i suspèn el decret d’alcaldia que havia d’anul·lar un deute de 7,48 euros a 34 alumnes de l'Escola d'Adults. Aquesta resolució va ser aprovada en el passat ple del 22 de desembre i va causar la indignació del portaveu del Partit Popular, David Chatelain, que va advertir que aquesta condonació d’un total de 253 euros està “expressament prohibida per llei” i que “podria constituir una infracció de caràcter penal”.

El regidor d’Educació, Jordi Barberà, va explicar que s’havia decidit que aquest deute es condonés perquè “el cost de la reclamació era més alt que no pas el deute” i “per no causar més burocràcia amb la recaptació d’uns pocs euros”. Aquest deute s’ha produït perquè a l’hora d’introduir les taxes en el programa de matriculació municipal, es van posar els preus del curs anterior. Això va provocar una diferència entre el que es preveia recaptar i la recaptació real.

En tractar-se d’un error no imputable als alumnes i que les noves liquidacions poden ser de difícil cobrament (algunes de les persones ja són exalumnes), l’Ajuntament va prendre la decisió inicial de condonar el deute. “Cal tenir en compte que, aquestes persones, restaran com a deutors davant de l’Administració sense ser-ne responsables de l’error”, va recordar Barbarà.

No obstant això, tal com ha confirmat el mateix govern, el límit legal per fer una condonació és de sis euros. És a dir, que no es podrà perdonar el deute a aquestes trenta-quatre persones per la diferència d’1,48 euros. (Font: Revista Cambrils).