dimecres, 3 de gener del 2024

Pilarín Bayés serà nomenada filla adoptiva d’Albox

 


El 20 de novembre passat, es va inaugurar un mural que la dibuixant Pilarín Bayés ha pintat a l’entrada de la biblioteca municipal. L’obra està dedicada a la història del municipi i és el tercer mural que l’artista estampa a la ciutat.

Durant l’acte, l’alcalde, Pere Granados, va anunciar que l’Ajuntament té intenció de nomenar Pilarín Bayés filla adoptiva de Salou.

Per justificar el seu arrelament amb el municipi, Granados va explicar que Bayés va estiuejar des dels 4 fins als 19 anys a Salou. (Font: Ajuntament de Salou).

Pilarín Bayés ja és filla adoptiva de Tona (Osona). I pels mateixos motius que addueix Granados. O més encara, ja que a Tona la família Bayés hi tenia un balneari on passava els estius. Pel que sembla la Pilarín prenia les aigües termals al matí i després, a la tarda, i aprofitant que Tona no és gaire lluny, agafava el tren de l’època per venir a banyar-se a Salou.

Jo crec que Granados, que de la història de Salou no en sap res fins fa quatre dies (durant la segregació ni se’l va veure i amb prou feines sabia on era la via del tren), hauria de nomenar Pilarín Bayés filla il·lustre també d’Albox, si és que li cau tan bé.

Potser després de banyar-se a Salou, la il·lustradora tornava a agafar el tren i, xino-xano, se n’anava fins a les terres d’Almeria a fer una altra capbussada.