diumenge, 21 de juliol del 2024

És l’equip de govern qui menteix amb l’estació

 


Al ple extraordinari de divendres passat en què es va debatre la possibilitat de preservar l’edifici de l'antiga estació (destruït abans de la celebració del ple perquè tothom tingui ben clar com se les gasta l’alcalde, Pere Granados), el regidor d’Urbanisme (PSC), Hèctor Máiquez, va titllar de “mentider” el regidor de l’oposició Mario García (PP) per haver afirmat que l’equip de govern havia ignorat el procés de participació ciutadana en el qual es demana el manteniment de l’estació per donar-li un ús ciutadà.

Máiquez no només va titllar García de mentider, sinó també de “dropo”. Suposo que per no haver mirat les 56 propostes veïnals presentades per al projecte de l’Eix Cívic.

És veritat que en cap de les 56 propostes no es parla de la conservació de l’edifici de l’estació. Però perquè han estat eliminades.

Aquesta consulta ciutadana sobre l’Eix Cívic, que afectava de ple l’estació, va començar el 4 de desembre passat i acabava el 2 de gener del 2024, però, atès l’interès per la qüestió, es va allargar fins al 19 de gener del 2024.

En el primer termini es van presentar 25 propostes, entre les quals hi havia de preservar l’edifici de l’antiga estació i donar-li una utilitat, tal com podeu comprovar aquí.

És més, he contactat amb dues persones que es van pronunciar a favor del manteniment de l’estació. A una d'elles la petició li va ser admesa, i l’altra assegura que no hi va haver manera que el web de l’Ajuntament li donés registre d’entrada malgrat haver-ho intentat en diferents dies i a hores diferents. Assegura, a més, que no era ella sola qui ho va pretendre.

La sorpresa de la primera d’aquestes persones (a la qual li va ser admesa la proposta de conservació de l’estació) ha estat que no s’inclou en les 56 finalment presentades o admeses. Que la seva l’han exclòs, vaja.

Amb la qual cosa queda clar que l’intent del consistori de demanar l’opinió dels veïns per presentar-se com a demòcrates exemplars esdevé una farsa, pròpia dels sistemes polítics on impera el tripijoc.

No era Mario García qui mentia, és el govern municipal del PSC i ERC, amb Granados al capdavant, qui ha estat mentint descaradament al poble.