dimecres, 25 de desembre del 2024

Recepta de l’àpat de Nadal (i el de cada dia)

 


El dinar de Nadal és tradicionalment de germanor. Vet aquí una recepta per avui inspirada en l’essència única de Salou, amb ingredients que capturen l’autèntic esperit del municipi en aquestes festes.


Ingredients (per a 4 persones)  

—1 matalàs vell (preferiblement tacat, per donar un toc de vintage al plat).

—3 bosses de brossa diverses (seleccioneu-ne de plenes, de la vora dels contenidors). 

—Un grapat de fullaraca seca (collida directament de les voreres). 

—3 llaunes de refresc aixafades (recollides de la calçada per decorar). 

—Restes de plàstic i cartó, al gust (per afegir textura). 

—Unes gotes de lixiviat (essència extreta del líquid que regalima dels contenidors). 

—Una barra de torró caducada (opcional, per donar el toc dolç final).


Elaboració  

1. Preparació del matalàs

Col·loqueu el matalàs com a base sobre una taula exterior (idealment al costat d’un contenidor). És important no netejar-lo, perquè els aromes naturals facin joc amb l’ambient nadalenc. 

2. Selecció de bosses

Obriu les bosses de brossa amb cura, com si fossin regals sorpresa. Barregeu els continguts amb un pal llarg per evitar contaminacions personals. Les restes orgàniques donaran un toc rústic al plat, mentre que els plàstics aportaran un aire modern. 

3. La fullaraca

Distribuïu la fullaraca generosament al voltant del matalàs i sobre la barreja d’escombraries, simulant un plat gurmet. Les tonalitats marrons i ocres evocaran els colors de tardor/merdosos que tant caracteritzen Salou. 

4. Decoració amb llaunes

Afegiu les llaunes aixafades al voltant de la composició. Penseu-hi com si fossin els centres de taula típics d’un àpat de Nadal. Si en trobeu amb missatges publicitaris, millor encara: afegiran un toc cultural. 

5. Essència de lixiviat

Ruixeu el conjunt amb unes gotes de lixiviat per intensificar els aromes. Si el vent bufa cap al vostre costat, l’ambient serà immillorable. 

6. Torró sorpresa (opcional)

Si trobeu alguna resta de torró als voltants, poseu-lo al mig com a peça central, simbolitzant la dolçor amagada entre la brutícia.


Presentació  

Disposeu cadires plegables al voltant del matalàs per compartir aquest festí de germanor amb amics, veïns i turistes despistats. No oblideu brindar amb aigua vessada de la font cibernètica per desitjar unes festes plenes de brillantor salouenca.


Nota de l’alcalde  

“Aquest plat representa el que hem aconseguit aquest any: una simbiosi entre l’espai públic i la convivència, tot celebrant l’autenticitat d’un Salou com a referent gastronòmic.

Bon profit i bones festes!”.