dijous, 15 de març del 2012

Enganxar-se els dits



El Diari de Tarragona publica avui que a l’alcalde de Salou, Pere Granados, no li va agradar gens l’entrevista que aquest mateix mitjà li va fer a l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, i que ahir va sortir publicada (la podeu llegir aquí). En l’esmentada entrevista, Poblet explica que Granados mai no li va presentar cap proposta formal de modificació del consorci de Port Aventura, tal com pretén Salou per poder cobrar més impostos, i nega, per tant, que hi haguessin hagut reunions entre tots dos per tal de resoldre el conflicte, contràriament al que l’alcalde de Salou ha assegurat per activa i per passiva que l’ajuntament de Vila-seca s’havia tancat en banda i no volia negociar. El més sorprenent, però, és que Granados insisteix en impugnar la pròrroga del consorci, aprovada ahir pel Parlament, davant el Tribunal Constitucional tot i que dilluns passat els dos alcaldes van arribar a un principi d’acord sobre la nova fiscalitat del parc (57% per a Salou i 43% per a Vila-seca, enfront del 50% que es vénen repartint). I dic sorprenent perquè Granados ja diu que és partidari d’un consorci, i el mateix consorci pot servir per als seus interessos si es modifiquen els nous percentatges de repartiment, tal com defensa Poblet. No sé, em sembla que darrerament l’alcalde de Salou va una mica passat de voltes. I això té el risc que algun dia s’enganxi els dits. Reprodueixo a continuació el que publica avui el Diari de Tarragona sobre tot aquest merder: 

L’alcalde de Salou està disposat a arribar fins al final en el que s’ha anomenat la batalla pel Consorci Recreatiu i Turístic (CRT). Pere Granados va acollir la votació del Parlament amb cert sarcasme. La veritat és que esperava aquest resultat. Però no podia amagar el seu enuig, no tant per la votació del Parlament, sinó per les declaracions que l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet va realitzar ahir al Diari. 
Granados manté que per a Salou el CRT “no existeix” i que la sortida d’aquest organisme aprovada en sessió plenària és ajustada a dret, ja que així ho contemplen els estatuts del propi CRT. “El consorci només es podia prorrogar si les dues parts manifestaven la seva voluntat de seguir, però cap ho ha fet”, va dir l’alcalde, contrariat pel fet que el PP s’abstingués en la votació, donant via lliure a l’aprovació de l’esmena. 
“Recorrerem al Constitucional perquè considerem que aquesta esmena és il·legal, injusta i inconstitucional. Estem estudiant si fer-ho des del propi Ajuntament i no a través d’algun grup parlamentari, que seria un tràmit més llarg. No respecta el pacte que tots dos municipis vam fer fa vint anys. Impugnarem el primer acte que es realitzi a l’empara d’aquesta llei”, va afegir. 
Granados, al qual se li notava una mica tens i incòmode amb la situació, va desmentir algunes de les afirmacions abocades per Poblet a aquest diari i va detallar als periodistes els contactes i les comunicacions hagudes tant amb Vila-seca com amb el Govern de la Generalitat. A mesura que anava relatant la cronologia de les trobades i desencontres amb Poblet i el Govern, Granados va voler guanyar credibilitat davant els periodistes descobrint una última reunió entre tots dos alcaldes i el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, que es va produir a Madrid, entre la nit i la matinada de dimarts. 
“Poblet i jo vam arribar a un principi d’acord, que passaria per un repartiment del 57% per a Salou i un 43% per a Vila-seca durant cinc anys. A partir d’aquí es crearia una comissió que determinaria quin percentatge li correspondria a cada municipi”, va assenyalar Granados. “Nosaltres som favorables a que hi hagi un consorci, ja que s’ha demostrat que és una eina eficaç”. L’alcalde de Salou va avançar, a més, que, en els pròxims dies podria haver una nova reunió per seguir amb el procés de negociació entre ambdós municipis.