divendres, 4 d’octubre del 2013

La cultura es mou al Cap de Salou



Salou compta amb una nova associació cultural. Es troba al Cap de Salou, una de les zones més oblidades del municipi, segons diuen els seus habitants, als quals no els falta raó. L’Associació Cultural Cap Salou té la seva seu al Cafè del Far, on s’organitzen exposicions, xerrades, concerts, tallers i sortides a peu o en bicicleta. L’objectiu és oferir algun al·licient als veïns i fer més dinàmica la vida del barri, segons han explicat els impulsors de l’associació, Xavi i Txell. Reprodueixo tot seguit la informació de Javier Díaz Plaza publicada ahir al Diari de Tarragona sota el titular La cultura es mou al Cap de Salou. Dalt, l’Arnau Marimon, un dels integrants del grup de pop rock Poker’s, el juliol passat. Que per què el trec a ell i no em faig ressò duna altra actuació? Home, doncs perquè és el meu nebot. Passa alguna cosa?:

«Al Cap de Salou només es fan activitats a l’estiu i, tot i així , l’oferta és molt reduïda. La gent que viu aquí ha d’agafar el cotxe per tot. La nostra intenció és oferir alguna opció més», afirmen Xavi i Txell, impulsors de la nova Associació Cultural Cap Salou. Està formada per una desena de persones i organitza exposicions, concerts, xerrades, tallers, presentacions o intercanvis lingüístics. La seu està ubicada al Cafè del Far. Per allà hi han passat músics com Manuel Trasobares, Fito Luri o Pig Fat.
«L’objectiu de l’associació és celebrar activitats culturals destinades als residents del Cap de Salou i a qualsevol persona que hi estigui interessada. Volem anar ampliant l’oferta a poc a poc i arribar a tots els públics, no només a la gent jove», expliquen Xavi i Txell.
També contempla sortides a peu i en bicicleta i tallers per donar a conèixer la flora, la fauna i l’entorn del Cap de Salou i fomentar el respecte i la protecció del medi ambient. «Prop de la seu de l’associació hi ha Cala Crancs, un racó molt bonic que conserva bona part de l’encant que tenia anys enrere, quan la construcció indiscriminada de l’època de bonança econòmica encara no havia deixat la zona sense boscos», comenten.
L’agenda de l’Associació Cultural Cap Salou es pot consultar al web del Cafè del Far (www.cafedelfar.com). Els interessats ens inscriure’s han d’omplir un formulari i adreçar-lo a la seu social. La quota anual és de 22 euros. Els socis tenen descomptes en totes les activitats que organitzi l’entitat.
Paco Enlaluna, demà
Dins de la programació de tardor, el cantautor tarragoní Paco Enlaluna actuarà demà [és a dir, avui], a partir de les 22 hores, al Cafè del Far. Presentarà el seu últim disc, Bufones y antihéroes, ple de cançons personals, amb històries quotidianes i un to irònic carregat de sentit de l’humor.
Un taller per aprendre a preparar sushi
L’Associació Cultural Cap Salou organitzarà el primer diumenge de cada mes un taller culinari al Cafè del Far. Són els Diumenges coolinaris. El primer se celebrarà aquest diumenge i se centrarà en el menjar japonès, concretament el sushi. Serà impartit per Anna Sastre, xef tarragonina casada amb un japonès, propietària del restaurant Ikkiu de Barcelona i responsable de l’Associació d’Amics de la Cultura Japonesa Nakama, amb seu a Tarragona.
El taller durarà dues hores i mitja i incidirà en les tècniques d’elaboració de sushi, nigris i makis: quins ingredients s’empren, com es prepara l’arròs, com es talla el peix... Els participants aniran tastant els plats que es vagin preparant i al final podran menjar-se’n el seu.
Les places són limitades. El preu del taller és de 28 euros (23 per als membres de l’associació) . La inscripció inclou els ingredients i una beguda.
Per a aquesta iniciativa, l’Associació Cultural Cap Salou compta amb el patrocini de Lékué, que obsequiarà els assistents amb una estoreta per preparar els makis i uns bastonets, valorats en 25 euros.