dissabte, 16 de març del 2024

A Salou anem sobrats de seguretat

 


Els ajuntaments de Cambrils, la Canonja, Constantí, Mont-roig del Camp, Reus i Tarragona van acordar dimarts avançar en el desplegament d’un sistema digital de seguretat compartit entre els municipis i en clau metropolitana.

La intenció és crear una aplicació per a dispositius mòbils gratuïta i fàcil d'utilitzar que agilitzi les comunicacions entre la ciutadania i els cossos de seguretat, i, en definitiva, permeti oferir una resposta més ràpida, eficient i efectiva en casos d’urgència.

El projecte vol seguir el model de Cornellà de Llobregat, que des de fa 10 anys disposa d’una aplicació que ha crescut fins als 150.000 usuaris de diferents municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. (Font: Ajuntament de Reus).

Sobta que l’Ajuntament de Salou no hi participi. Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Sebastià Domínguez, Salou no hi forma part per un “criteri tècnic i tecnològic; també soc regidor de Noves Tecnologies (va recalcar en un ple). És una aplicació similar a la que ja tenim per rebre queixes, suggeriments o fotos sobre el manteniment de la ciutat però des d’un punt de vista policial”.

“El municipi de Salou es troba en un escenari molt diferent del que han subscrit a aquest acord. I estem a punt de licitar un nou programari policial que ja contempla que existeixi aquesta funcionalitat”.

“No té cap sentit que ens hi sumem. Per què hem de pagar dos cops?”, va sentenciar.

Res, que van sobrats en seguretat, tal com li va etzibar la portaveu de Vox, Anabel Rodríguez.