dijous, 26 de novembre del 2020

I es va fer la llum

 


El primer dia Salou era caòtic i desolat, les tenebres cobrien la superfície del municipi i el deu Pere va guanyar la moció de censura, i es mostrà molt satisfet.

El segon dia el deu Pere s’assegué al seu despatx i fregà la vara de comandament, per donar-li més lluentor, i es digué: “Els he ben cardat”.

El tercer dia el deu Pere va començar a repartir càrrecs als seus deixebles, i els digué: “M’obeireu en tot allò que us mani, si no, no arribareu a final de mes”. I així va ser.

El quart dia el deu Pere va començar a passejar-se amunt i avall. I es va comprar una màquina de fer fotos. I es digué: “Òndia, tu, quin invent més collonut!”.

El cinquè dia el deu Pere va començar a buscar socis de govern per perpetuar el seu regnat. I es digué: “Sí, els sociates em serviran, van sempre amb els pantalons abaixats”.

El sisè dia el deu Pere va començar a fer obres, però es digué: “Hi ha massa forats, deixem-ho com està. Esperaré que les herbes tapin els forats”.

I el setè dia el deu Pere va pensar: “Il·luminaré el carrer Ponent. Però es digué: “Cagontot, això sembla un barri de putes!”. I aleshores li dóna a l’altre interruptor i es féu la llum.