dilluns, 5 de juliol del 2021

El macrobrot de Salou infecta ja més de 700 joves navarresos

 


El macrobrot de Covid-19 entre joves navarresos que han viatjat a Salou en els darrers dies acumula ja més de 700 positius després de fer-se més d’un miler de proves. La consellera de Salut del Govern de Navarra, Santos Induráin, ha afirmat que la xifra podria incrementar-se, ja que encara continua el cribratge que es va posar en marxa per als joves que tornen de Salou. 

Ahir a la nit hi van arribar quatre autobusos i al llarg d’aquest dilluns continuaran fent-se tests, de manera que encara queda nous resultats per conèixer. La consellera ha advertit de la gran incidència de la variant índia entre els malalts i ha alertat del gran perill de contagi que aquesta representa. “En poques setmanes ha passat de ser residual a dominant, sent la responsable de gairebé el 80% dels casos d’aquests dies”. 

Una propagació que s’ha vist afavorida pel “relaxament de mesures individuals de protecció i prevenció”, ha afirmat. Induráin ha afegit que l’alta incidència entre els joves és molt preocupant, però també ha volgut aclarir que això no s’ha traduït de moment en contagis entre les persones més vulnerables per edat o per situació personal. (Font: Europa Press). 

A dalt, imatge d’una discoteca de Salou difosa a les xarxes socials on el descontrol és absolut. (El vídeo el podeu veure aquí.)