dilluns, 5 de juliol del 2021

El risc de rebrot es descontrola i creix més de 200 punts en un dia

 


De moment, no hi ha qui l’aturi. El coronavirus segueix creixent a un ritme desorbitat i encara que es prenguin mesures dràstiques de contenció, la corba epidemiològica seguirà creixent durant dies. Avui el risc de rebrot (EPG), que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, se situa en 594 punts a Salou, 202 més que ahir, que ja va créixer altres 166 punts respecte al dissabte. Si tenim en compte que a partir de 100 el perill és alt, poca cosa més s’hi pot afegir. 

Un altre dels indicadors clau és la velocitat de contagi (Rt). A partir d’1 vol dir que el virus creix. A Salou ara és de 2,53. També sobren les paraules. Fins abans de la revetlla de Sant Joan, l’EPG era de 95, i la Rt, de 0,85. Ahir hi va haver 15 nous infectats. Pocs, si tenim en compte que el cap de setmana es redueixen molt els tests. 

A Cambrils tampoc estan per gaires alegries: l’EPG és de 501 (+150), i a Vila-seca, de 331 (+174), segons el portal Dades Covid. El vídeo d’Azahara Gil el podeu veure aquí. Benvinguts a la nit de Salou.