dijous, 29 de juliol del 2021

Granados alerta que la comunitat científica està equivocada

 


El ple de l’Ajuntament de Salou va aprovar ahir a instància de l’alcalde, Pere Granados, demanar a la Generalitat que revisi i modifiqui la forma de calcular la incidència de la covid en els municipis turístics perquè, segons ell, ens perjudica. 

La moció va comptar amb el suport de Sumem-PSC-Cs i PP, mentre que ERC hi va votar en contra. La nota de l’Ajuntament, que s’esplaia amb les collonades que deixa anar Granados, res no diu, en canvi, de per què hi van votar en contra els republicans. Una demostració més de l’ús personal que fa l’alcalde de la web municipal. 

Granados ja no sap quina mena de numerets muntar perquè els mitjans parlin d’ell. Ara li ha agafat per acusar el Departament de Salut i el Procicat de falsejar les xifres del coronavirus per malmetre la imatge de la capital de la Costa Daurada. 

Com ja vaig explicar aquí, les seves queixes no tenen cap base científica i són pròpies d’un poca-solta. Ahir, per exemple, la Generalitat va actualitzar la relació les poblacions que es troben en toc de queda. I entre els que se n’hi queden fora, perquè han millorat molt, hi ha, per exemple, Sitges i Calafell. Ambdues poblacions, també turístiques, van figurar abans que Salou entre les que presentaven més perill de contraure covid. I on més covid es detectava. 

Què passa, que la Generalitat ha falsejat les xifres dels dos municipis per perjudicar Salou? Granados es comporta com un ignorant. I això el fa tan perillós o més que els negacionistes.