dimecres, 7 de juliol del 2021

La covid segueix desbocada a Salou, amb 39 positius en un dia

 


El coronavirus segueix desbocat a Salou. El risc de rebrot (EPG) va batre ahir un nou rècord, sumant 375 punts, la qual cosa situa l’EPG en 1.283 (a partir de 100 el risc és alt). La velocitat de contagi tampoc para de pujar, i es col·loca en 3,44 (a partir d’1 el virus s’expandeix). Una tendència a l’alça que durarà encara bastants dies, ja que la covid es caracteritza per créixer molt de pressa per a després, si es prenen mesures de contenció, baixar molt a poc a poc. 

El resultat de tot plegat és que ahir a Salou es van diagnosticar 39 positius, una autèntica barbaritat, segons el portal Dades Covid. No fa gaire, la gent ja donava per fet que la pandèmia estava superada. Però no, ha començat la cinquena onada, i el que durarà! Encara que amb efectes més lleus, afortunadament, gràcies a la població ja vacunada. 

Cambrils tampoc va bé: l’EPG ha pujat 204 punts i es col·loca en 912. La Rt és de 3,21 i s’han notificat 26 contagis. I a Vila-seca, l’EPG augmenta 278 punts, fins als 814, amb una Rt de 3,25 i 14 nous positius. Queda clar, doncs, que no tota la culpa és dels joves i el turisme de borratxera, tot i que aquests s’enduen la palma. 

A Catalunya s’han registrat 7.400 nous contagis en les últimes hores. A més, 35 persones han hagut de ser ingressades en hospitals, amb la qual cosa ja són 610 els interns. Tot i les males dades, no s’han registrat morts ni tampoc nous ingressos a l’UCI. 

Amb un risc de rebrot de 1.460 punts, el més alt en tota l’epidèmia, i una velocitat de propagació de 3,39, que suposa que els infectats es tripliquen cada dia, els hospitals catalans comencen a preparar llits per rebre en els pròxims dies més pacients. 

Enric Álvarez, investigador del grup BIOCOMSC, ha advertit que no serà fins a finals de setmana quan se sabrà la repercussió en les UCI dels contagis de Sant Joan.