dissabte, 3 de juliol del 2021

Les discoteques no fan controls i passen de tot



Joves navarresos arribats a casa seva després de passar uns dies de festa a Salou asseguren que a la capital de la Costa Daurada hi havia màniga ampla i que “a les discoteques no es complia res. Ni tan sols ens demanaven que portéssim la mascareta, i la veritat és que era un descontrol”, explica un jove de 18 anys. Quelcom semblant comenten altres estudiants, que confirmen que en cap moment es restringia l’aforament en els llocs d’oci nocturn. “Ens van dir que portéssim mascareta, però ningú ho complia, l’únic que sí que estava prohibit era pujar vídeos a les xarxes socials”, indica una noia que no vol donar el seu nom per no ser assenyalada.

La majoria de joves asseguren que tant a la platja com al carrer sí que es respectaven les mesures i intentaven estar separats per colles. A més, expliquen que procuraven que en els apartaments no hi entressin persones alienes als amics. Si bé és cert que gairebé tots manifesten que no es penedeixen d’haver anat de vacances, si fan autocrítica i reconeixen que ho podrien haver fet una mica millor.

Lidia Saralegui i Arantxa Andueza, totes dues de 18 anys, declaren que haurien d’haver-se posat més la mascareta, però s’escuden en què “l’ambient t’arrossegava a no complir amb res”. També hi ha hagut grups que van reduir el nombre d’amics que anaven de viatge per evitar el màxim els contagis.

És el cas de Julen Elrío, que diu que només en van ser quatre i no van entrar a discoteques, sinó a bars, on sí que es complien els protocols. “Estàvem asseguts i quan no bevíem ens posàvem la màscara”, explica Elrío, de 20 anys. 

Altres grups van decidir sortir només una nit, ja que van veure que en els establiments no es complien amb les mesures de seguretat. Els joves sostenen que s’haurien evitat molts casos si les discoteques haguessin fet proves abans d’entrar, cosa que han proposat els mateixos establiments de Salou a la Generalitat. (Font: Noticias de Navarra).