dissabte, 3 de juliol del 2021

Salou detecta 57 infectats de covid en només tres dies

 


El nombre de positius per covid s’ha multiplicat de cop a Salou. En els darrers tres dies se n’han confirmat 57 casos, una xifra impensable fa unes setmanes amb el nombre d’infectats força estable (menys de cinc cada dia). El nombre més gran de malalts es va registrar ahir (21), enfront dels 17 del dijous i els 19 del dimecres (dimarts n’hi va haver 9, i dilluns, 6), segons el portal Dades Covid.

Aquests positius són al marge de les desenes exportades fora de Catalunya, com ara la Comunitat Valenciana, Aragó, Navarra i País Basc, on s’han hagut de dur a terme cribratges massius de joves que feia poc que havien estat de festa a Salou, amb xifres altíssimes d’infectats.

Prova que la situació epidemiològica és preocupant a la capital de la Costa Daurada és que el risc de rebrot (EPG) es va situar ahir en 226 punts, 96 més que el dia anterior. La velocitat de contagi (Rt) és d’1,46.

Amb tot, els dos indicadors estan per sota de la mitjana catalana, amb un EPG de 438 punts i una Rt de 2,07. El virus torna, no amb la gravetat d’abans gràcies a les vacunes, però això no s’ha acabat.