dijous, 22 de juliol del 2021

Òmnium arrenca la seva caravana d’estiu a Salou

 


Òmnium Cultural va iniciar ahir a Salou, i fins al setembre, una nova edició de la caravana d’estiu que recorrerà diverses poblacions per reclamar un país lliure, socialment just, culturalment viu i on ningú no sigui empresonat per les seves idees. 

La iniciativa coincideix enguany amb la commemoració del 60è aniversari de l’entitat. Seguint les recomanacions sanitàries per la pandèmia, s’organitzaran debats sobre la lluita per l’amnistia i l’autodeterminació, l’ús del català, l’espai audiovisual català, la desigualtat social, la llibertat d’expressió, l’auge de l’extrema dreta o la promoció de la literatura catalana, entre altres temes. 

A Salou es va parlar de com incrementar l’ús del català en l’esfera digital, i també s’hi va poder veure un espectacle de circ infantil. Avui a la tarda arribarà a Tarragona, al parc Saavedra, i es parlarà de la crisi climàtica i les desigualtats socials. Després visitarà Sant Carles de la Ràpita, Puigcerdà, Blanes i Valls, entre d’altres. (Font: Òmnium Cultural). 

He de reconèixer la meva més profunda admiració i respecte envers aquests patriotes. Perquè reivindicar tot això en un municipi com Salou, on en les passades eleccions catalanes del 14 de febrer Vox va guanyar en dues meses electorals (en les altres es va imposar el PSOE) i on l’alcalde, que no és de Vox però sí d’Albox, és unionista declarat i sempre que pot fa la punyeta a l’independentisme, demostra que els de Jordi Cuixart tenen més moral que l’Alcoià.