diumenge, 18 de juliol del 2021

Villa Enriqueta, cagada rere cagada

 


L’Ajuntament de Salou ha hagut de tornar a licitar les obres de restitució de la legalitat urbanística del xalet Villa Enriqueta, que forma part del catàleg de béns protegits del municipi, per culpa d’un error comès en la redacció del projecte tècnic. 

El consistori va treure a concurs les obres per un import d’1.523.430,49 euros, però quan aquestes havien de començar, amb una durada prevista d’un any, es van adonar de la nova cagada, amb la qual cosa s’ha de tornar a repetir el procediment administratiu previ al començament dels treballs. 

No cal dir que els serveis tècnics municipals no només havien avalat el projecte sinó que la junta de govern també l’havia aprovat, de manera que la cantada és de campionat. 

Aquestes obres de restitució s’han de fer després que el 2015 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) condemnés l’Ajuntament per les irregularitats urbanístiques perpetrades en concedir els permisos d’obres i d’obertura del restaurant Vil·la Alexander, el nou Villa Enriqueta. 

I és que el consistori va permetre que durant la reforma es destruïssin valuosos elements arquitectònics d’aquesta joia noucentista que data de començaments de segle XX i que el TSJC, amb bon criteri, va obligar a reposar. (Més informació sobre les destrosses aquí).