divendres, 26 de novembre del 2021

El brot a l’escola Elisabeth suma el 19è positiu

 


El Departament de Salut ha informat avui de la detecció d’un nou positiu per coronavirus a l’escola Elisabeth de Salou, que n’eleva a 19 el nombre d’infectats al centre. Un brot que ha obligat a confinar 113 persones, segons la web Traçacovid

El nou contagi es produeix després de constatar-se un fort increment del risc de rebrot (EPG) al municipi, que puja 104 punts les últimes 24 hores i se situa en 474 punts, el vuitè més alt de Catalunya. 

La velocitat de propagació (Rt) també augmenta fins a 2,56, set centèsimes més que ahir. Amb tot, qui s’emporta la palma amb la Rt és Vila-seca, que encara que baixa 89 centèsimes respecte a ahir, es troba en 3,45, el segon índex més alt de Catalunya després de les Franqueses del Vallès (3,59). 

Cambrils, per la seva banda, baixa 51 punts l’EPG, fins als 174, i la Rt es queda en 1,00, just el llindar a partir del qual el virus creix. La mitjana catalana és de 248 punts (EPG) i 1,36 (Rt). 

També s’han confirmat 15 nous positius a Vila-seca, 10 a Salou i set a Cambrils, segons el portal Dades Covid, unes xifres molt altes que indiquen que la sisena onada avança. Tot i que, pel que es veu, a la gent se l’in fot. 

A dalt, el nou model de mascareta que acaba de patentar Alejandro López, president comarcal del PP a l’Alt Camp (al centre, al costat del salouenc Mario García, a l’esquerra).