dilluns, 29 de novembre del 2021

L’escola Elisabeth encara té 92 confinats

 


Tot i que la situació epidemiològica va millorant a Salou, amb dos dies seguits de descens en el risc de rebrot i la velocitat de contagi, la covid continua present en dos centres educatius de la població. Molt especialment a l’escola Elisabeth, on encara hi ha 92 confinats de les 113 persones que van ser aïllades. 

Per la seva banda, l’institut Marta Mata manté en quarantena el positiu diagnosticat la setmana passada. 

A Vila-seca, l’escola Mestral ha confinat 23 persones més de les 22 que ja en tenia, per la qual cosa la xifra total puja a 45. I s’ha aïllat 18 persones d’un grup de l’escola Sant Bernat Calvó a causa d’un positiu. 

A Cambrils només s’ha confirmat un nou cas al col·legi cardenal Vidal i Barraquer, segons la web Traçacovid. En aquest darrer municipi la covid torna a pitjar l’accelerador per segon dia consecutiu. El risc de rebrot (EPG) és de 286 punts, 53 més que ahir. La velocitat de contagi (Rt) se situa en 1,14 (18 centèsimes més). 

Salou continua tenint l’EPG més alta (432), però baixa 63 punts respecte a ahir. I amb la Rt passa el mateix: cau fins 1,89 quan el dia abans era de 2,28. 

A Vila-seca l’EPG també afluixa, fins a 257 (-28), i la Rt passa de 2,37 a 1,86. Això sí, s’han registrat cinc nous contagis al municipi, davant dels tres de Cambrils i els dos de Salou, segons el portal Dades Covid

La mitjana catalana està a 301 (EPG) i 1,34 (Rt). La situació no és bona, si tenim en compte l’aparició de la variant òmicron a diferents països europeus. Per tant, és qüestió de dies que aquest enemic invisible també aterri aquí.