dimarts, 30 de novembre del 2021

Sospites de tupinada amb l’enderroc de l’estació

 


La plataforma Conservem l’Estació de Cambrils ha emès una nota que contesta les declaracions fetes pel regidor d’Urbanisme, Enric Daza (i número dos de l’alcalde, Oliver Klein), en què afirmava que “l’antiga estació s’ha d’enderrocar i en aquesta zona es preveu una gran plaça i un espai verd”. 

L’equip de govern municipal té previst reservar una partida, amb una quantitat encara per concretar dins del pressupost per a l’any 2022, per tal de tirar endavant l’enderroc. 

Cal recordar també que el programa electoral de Nou Moviment Ciutadà, el partit de l’alcalde i Daza, es comprometia a preservar l’històric immoble (forma part de l’Inventari del Patrimoni Cultural Català de la Generalitat) perquè fos un nou equipament dels veïns. 

Segons la plataforma, “darrere les paraules de Daza, així com de les declaracions del portaveu de l’anomenat moviment popular a favor de l’enderroc de l’edifici, pensem que hi poden haver interessos especulatius, per això reivindiquem l’empoderament de la ciutadania en reclamar espais urbans singulars que ens identifiquin i que de veritat estiguin pensats per a la dinamització dels barris i del seu veïnat”. 

Conservem l’Estació de Cambrils lamenta també que els ciutadans hagin de pagar el cost d’aquesta demolició, si finalment tira endavant, quan hauria de ser Adif, empresa que gestiona les estructures ferroviàries, a qui li pertoca. (Font: Revista Cambrils).