dimecres, 1 de desembre del 2021

50 confinats a l’escola Vora Mar per tres positius de covid

 


Cinquanta persones han estat confinades a l’escola Vora Mar de Salou després de detectar-se tres positius de covid. Tots ells se sumen als 80 que es troben en quarantena de l’escola Elisabeth a causa de 13 positius, a més d’un altre cas a l’institut Marta Mata. 

A Cambrils han estat aïllades 37 persones més per tres positius al col·legi Cardenal Vidal i Barraquer. I a l’escola Mas Clariana també hi ha tres persones confinades per altres nous positius, segons la web Traçacovid

Aquests contagis tenen lloc quan a Cambrils l’índex de rebrot (EPG), de 635 punts, ha empitjorat moltíssim, ja que era de 432 i s’ha incrementat 203 punts més les últimes 24 hores. La població del Baix Camp és la 12a amb aquest índex més alt de Catalunya. Una llista que encapçala Les Franqueses del Vallès amb 1.033 punts. Per esgarrifar-se. 

La velocitat de contagi, una altra dada de referència per mesurar la situació epidemiològica, és de 2,28, la novena més alta de Catalunya. En aquest cas, la taula l’encapçala Valls amb 2,89. 

A Salou aquests registres són de 253 l’EPG (-61) i 1,11 la Rt (31 centèsimes menys que l’anterior). I a Vila-seca, de 271 i 1,48, respectivament. També hi ha hagut un clar augment de contagis: vuit a Salou en un sol dia, set a Cambrils i cinc a Vila-seca, segons el portal Dades Covid

Al global de Catalunya les xifres són 335 punts (EPG) i 1,35 (Rt). El Departament de Salut demana molta cura amb les interaccions socials, ara que ve l’aqüeducte. Però molt em temo que la gent passarà de tot i el coronavirus continuarà avançant.