dilluns, 20 de desembre del 2021

Nou de les 13 escoles de Salou tenen covid

 


La pandèmia del coronavirus torna a preocupar molt. El creixement és ràpid i imparable. A Salou, per exemple, nou de les 13 escoles del municipi tenen covid. 

Són CFA Àgora, EIC, Elisabeth, EOI, Salou, Santa Maria del Mar, Vora Mar, institut Jaume I i l’escola bressol Nou Esplai. Només se salven l’escola Europa, l’institut Marta Mata i les escoles bressol Cavallet de Mar i La Balena Blava. 

On pitjor es troben és a l’escola Elisabeth, amb 13 positius (12 alumnes i un docent) i 52 confinats (51 alumnes i un docent). A l’Escola Internacional del Camp també hi ha 13 positius (set alumnes i sis docents), però 31 confinats (25 alumnes i sis docents). 

A l’escola Salou hi ha cinc positius (alumnes) i 52 confinats (alumnes), a l’escola Vora Mar hi ha tres positius (un alumne i dos docents), a l’institut Jaume I hi ha dos positius (alumnes), a l’Escola Oficial d’Idiomes n’hi ha dos positius (alumnes), a Santa Maria del Mar, un positiu (docent) i 23 confinats (22 alumnes i un docent), al centre de formació de persones adultes Àgora, un positiu (docent) i a l’escola bressol Nou Esplai, un positiu (docent). 


Vila-seca


A Vila-seca la covid afecta nou dels 15 centres escolars. El nombre més gran de positius (cinc) es registra al Conservatori de Música. Tots ells són alumnes. Hi ha tres positius més (dos alumnes i un docent) a l’institut Ramon Barbat i Miracle. A les escoles Torroja i Miret n’hi ha dos positius (un alumne i un docent) i 45 confinats (44 alumnes i un docent). 

I dos de positius (un alumne i un docent) a l’escola Sant Bernat Calvó. A l’escola La Canaleta la relació és d’un positiu (docent) i 45 confinats (43 alumnes i dos docents), a l’escola Miramar és d’un positiu i 25 confinats (tots alumnes), a l’escola Mestral, un positiu (docent), a l’escola La Plana, un positiu (un alumne) i a l’institut Vila-seca, cap positiu però un alumne confinat. 

Només estan lliures de covid el centre de formació d’adults Vila-seca, l’escola Cal·lípolis i les escoles bressol Fartets, Les Vimeteres, La Formiga i Pineda. 


Cambrils


A Cambrils el panorama és el següent: 13 dels 17 centres tenen covid. Encapçala la llista el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer amb 15 positius (alumnes) i 88 confinats (també tots alumnes), Mas Clariana, amb 10 positius (tots alumnes), l’escola Cambrils, amb vuit positius (set alumnes i un docent) i 85 confinats (83 alumnes i dos docents), l’escola Guillem Fortuny amb 8 positius (sis alumnes i dos docents), l’institut Ramon Berenguer IV amb sis positius (quatre alumnes i dos docents), l’institut Cambrils amb 5 positius (quatre alumnes i un docent) i 11 confinats (10 alumnes i un docent), l’institut Joan Ardèvol amb tres positius (dos alumnes i un docent) i 66 confinats (65 alumnes i un docent), l’escola bressol La Cuca amb tres positius (dos alumnes i un docent) i 19 confinats (18 alumnes i un docent), l’escola d’Hostaleria amb tres positius (alumnes) i nou confinats (alumnes), l’institut La Mar de la Frau amb tres positius (alumnes), l’escola Marinada amb dos positius (alumnes) i 46 confinats (alumnes), l’escola La Bòbila amb un positiu i 23 confinats (tots alumnes) i l’escola bressol Maria Dolors Medina amb un positiu (alumne). 

Només estan lliures de covid el centre de formació d’adults Rosa dels Vents i les escoles bressol La Galereta, Vicki i Montessori, segons el web Traçacovid


El risc de rebrot arriba als 1.225 punts


La situació epidemiològica també és alarmant al conjunt de la població. A Cambrils el risc de rebrot es col·loca en 1.225 punts després d’augmentar-ne 86 respecte a ahir, però a Vila-seca l’increment ha estat de 130 punts, fins a 935. Salou, en canvi, baixa dos punts, i se situa en 740. 

La velocitat de contagi més alta ara és a Vila-seca (2,00), davant de Salou (1,65) i Cambrils (1,35). Hi torna a haver molts, molts positius: 40 a Cambrils les últimes 24 hores, 20 a Vila-seca i set a Salou, segons el portal Dades Covid. Res, que això cada cop està més negre.