dilluns, 20 de desembre del 2021

Tres anys sense calefacció a l’Ajuntament

 


Vagi d’entrada que el que us explico no és fals. Ni tampoc una innocentada prematura. Ho aclareixo perquè costa de creure. Però a Salou tot és possible. I més. Va passar en el ple municipal de divendres passat. Aquest que van fer d’amagat perquè als nostres polítics locals no els agrada que sapiguem coses com aquesta. Entre moltes altres, és clar. 

Resulta que la calefacció de l’Ajuntament està feta caldo. No ara, si no des de fa... tres anys! Es va saber quan el regidor del PP, Mario García, va preguntar a l’equip de govern quan pensa arreglar els aparells, ja que no funcionen i la temperatura mitjana a l’interior de la casa consistorial és de 16 graus. És a dir, hi fa fred. 

Al Mario, li va contestar el regidor de Manteniment (és un dir), Pedro Madrona, per admetre que es tracta d’un problema greu. La calefacció a l’Ajuntament la subministraven dues màquines d’aire condicionat, va explicar, que han treballat a l’hivern i a l’estiu (en aquests mesos per refrescar) sense parar. Fins que van petar. 

“Una va deixar de funcionar fa tres anys i hem continuat fent servir l’altra fins que també ha deixat de funcionar. Trigarem un o dos mesos a reparar aquesta”, va relatar Madrona. 

Per si no nhi hagués prou, la cirereta del congelat pastís la va posar el regidor Jesús Barragán, jubilat (com les màquines) però responsable encara de Serveis Generals i (ojo al dato) també de Noves Tecnologies. 

Amb les seves paraules Barragán va voler tranquil·litzar els oients dient que no cal preocupar-se pel fred, ja que han comprat calefactors perquè tothom pugui treballar en condicions. 

Val a dir que, de tots els aparells de calefacció, els calefactors són els que en consumeixen més, de llum. A banda de ser poc eficients, són sorollosos i no aporten gaire bona comoditat, segons l’Organització de Consumidors i Usuaris. És a dir, són diners malgastats. 

Avui, el preu del megawatt arriba als 339 euros. És el segon rècord alcista consecutiu i cinquè els darrers sis dies, segons les dades de l’operador del mercat Ibèric de l’Electricitat. 

Com es nota que els nostres responsables municipals no paguen la llum de la seva butxaca! Com tampoc paguen ells tots els pufos en què ens foten. 

Començant pel del solar de l’antiga duana i la indemnització milionària que aviat caurà amb el cas Villa Enriqueta i que haurem de cobrir entre tots. No, pagar no paguen. Només cobren. 

Ah, i demà comença l’hivern!