dimarts, 11 de gener del 2022

Algú sap com es diu imbècil en castellà?

 


Prop de 200 persones es van concentrar ahir al vespre a la plaça de lEsglésia de Vila-seca (Tarragonès) per protestar contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga l’institut Ramon Barbat i Miracle a impartir el 25% de les classes en castellà en un curs de quart d’ESO. 

En la protesta, hi han participat famílies afectades, les quals han denunciat que la resolució judicial vulnera els drets lingüístics dels seus fills. “Volem una escola inclusiva en català, el català és una llengua menystinguda i a Vila-seca molt més”, ha assegurat la Pilar Murcia, mare d’una alumna d’aquest centre educatiu. 

Les famílies i els representants del sindicat USTEC també han reclamat al Departament d’Educació que vetlli per l’escola pública i en català. La concentració, encapçalada per una pancarta amb el lema Ara i sempre lescola en català ha arrencat amb la lectura d’un manifest per part de famílies afectades per la sentència del TSJC. 

El tribunal va estimar parcialment la denúncia d’una família de l’institut Ramon Barbat i Miracle. En el manifest s’ha defensat el model d’immersió lingüística i s’ha demanat més implicació dels governs per defensar la llengua catalana a l’escola. 

La protesta ha acabat amb el clam Ara i sempre, escola en català i el cant dels Segadors. Entre els participants hi ha assistit l’alcalde Vila-seca, Pere Segura i alguns regidors del govern municipal així com de la CUP, Decidim Vila-seca (ERC) i Vila-seca en Comú. També hi ha participat un home amb una pancarta a favor d’impartir el 50% de les classes en castellà. (Font: ACN).