dijous, 27 de gener del 2022

L’oposició alerta que els fons Next Generation corren perill

 


El mateix dia que l’equip de govern de Salou (Sumem-PSC) aprovava un pla d’integritat i mesures antifrau, que entre altres aspectes contempla la creació d’un comitè d’ètica i l’adopció d’un codi de conducta, l’oposició en bloc (ERC, Cs i PP) denunciava que l’alcalde, Pere Granados, fa tot just el contrari. 

Segons van advertir ahir, la manera de governar Granados, opaca i aliena al consens, posa en perill l’obtenció dels sis milions d’euros concedits al municipi a través dels fons Next Generation. 

“La manca de transparència habitual de l’equip de govern així com l’existència de partides genèriques als pressupostos fan que la forma de governar Salou de Granados i l’equip de govern siguin contraris als criteris d’ètica que exigeix ​​la UE i posa en perill l’arribada d’aquests fons”, va alertar l’oposició. 

Els tres partits van denunciar també l’ús partidista que es fa des d’alcaldia de la informació pública. 

Un exemple són les notes de premsa dels plens del 23 de desembre i del 14 de gener, segons les quals la Unió Europea atorgava sis milions al municipi, però s’obviava que, a canvi, s’exigia el compliment d’un codi ètic que l’Ajuntament de Salou, amb Granados al capdavant, no practica. (Font: Diari de Tarragona).  

A dalt, un que algun dia se la fotrà.