dilluns, 24 de gener del 2022

Salou i Cambrils rebutgen conservar l’antiga estació

 


A diferència de Salou i Cambrils, que han decidit tirar pel dret i enderrocar les estacions ferroviàries respectives de la desapareguda línia de costa, Mont-roig i Vandellòs-lHospitalet de lInfant defensen restaurar-les perquè formin part duna futura via verda. 

“Volem recuperar l’espai. És un eix turísticament molt important per poder connectar molts punts d’aquests municipis, per anar amb bicicleta, caminar…”, ha explicat l’alcalde de Mont-roig, Fran Morancho. 

En total serien vint quilòmetres de passeig que enllaçarien espais naturals, càmpings i racons fins ara poc accessibles. Els empresaris de la zona creuen que seria un molt bon revulsiu turístic. (Font: Catalunya Ràdio). 

Tant Salou com Cambrils advoquen, en canvi, per la solució fàcil i especulativa: immobles a terra i urbanitzar la zona. El debat més gran sobre la conservació dels històrics edificis, que daten de mitjans del segle XIX, ha tingut lloc a Cambrils, on una plataforma veïnal reclama donar-li un ús ciutadà a l’antiga estació. 

I els partits ara a l’oposició (ERC i Junts) proposen una consulta popular sobre el futur de l’edifici. Una petició que l’actual equip de govern, atenent la crida dels empresaris locals, ha rebutjat. 

A Salou no hi ha cap discussió sobre l’estació. L’alcalde, Pere Granados, amaga el seu desig d’enderrocar-la. Deixa que passi el temps i després tot serà dat i beneït. Tal com va fer amb la supressió del traçat ferroviari pel centre urbà, que ha deixat milers de ciutadans sense tren.