dilluns, 17 de gener del 2022

Salou passa del segon aniversari de la catàstrofe d’Iqoxe

 


Divendres passat, es van complir dos anys de l’explosió del reactor d’Iqoxe al polígon petroquímic de Tarragona. L’accident, que també es va notar a Salou, va provocar tres morts, diversos ferits i nombrosos danys en immobles. 

En el segon aniversari d’aquell 14 de gener, entitats veïnals i sindicats de diferents punts del Camp de Tarragona van lamentar que encara no s’hagi avançat prou en la implementació de mesures de seguretat, i van criticar la lentitud en la posada en marxa del Plaseqta. 

De fet, els veïns més pròxims al polígon petroquímic segueixen patint el mateix neguit d’aleshores, ja que no saben com actuar en el cas d’una altra emergència química, malgrat que el Govern català ja ha instal·lat una cinquantena de sensors de toxicitat i ha anunciat que col·locarà tres noves sirenes, una de les quals a Salou. 

Cal recordar que l’onada expansiva de l’explosió i l’impacte de projectils va malmetre 162 immobles. La gran majoria de les afectacions ja estan reparades, però alguns habitatges encara tenen esquerdes. (Font: ACN). 

A Salou, la resposta dels nostres governants a la tragèdia ha estat ignorar-la. És més, tant l’alcalde, Pere Granados (Sumem), com els seus socis del PSC consideren que parlar de la petroquímica malmet la idíl·lica imatge turística que ells tenen de la capital de la Costa Daurada.