dimarts, 18 de gener del 2022

Un mort per covid a Vila-seca en plena festa major

 


Ja sé que no hi ha una relació de causa efecte. Però ahir hi va haver un mort per covid a Vila-seca, que aquests dies viu amb gran efusivitat la festa major de Sant Antoni. En el que sí que molt probablement hi haurà connexió és amb l’augment de contagis al municipi d’aquí a uns dies, ja que el coronavirus no apareix immediatament, sinó que triga una mica a manifestar-se. I en vista de les aglomeracions del cos de Sant Antoni i altres actes multitudinaris del cap de setmana... 

Amb la defunció de Vila-seca són ja cinc els morts per covid en la darrera setmana. El dia 11 n’hi va haver una Cambrils. El 12, dos a Salou. I el 15 una altra a Cambrils. A Vila-seca ja en són 26 els morts per la covid des que va començar la pandèmia. 

D’altra banda, ahir es van diagnosticar 63 nous positius a Vila-seca. Una xifra, amb tot, inferior a la de Salou (83) i, sobretot, Cambrils (198). I això que el municipi cambrilenc ha actuat amb prudència suspenent els Tres Tombs, a diferència de Vila-seca, que l’ha mantingut. 

Prova de la mala situació epidemiològica general és el risc de rebrot. El més alt és el de Cambrils, amb 5.494 punts (259 més que ahir), seguit per Vila-seca, amb 4.882 punts (+29), i Salou, amb 3.658 punts (+45). 

La velocitat de propagació del virus és d’1,36 (tres centèsimes menys) a Vila-seca, d’1,27 (igual) a Cambrils i d’1,17 (una centèsima menys) a Salou. Hi ha dos hospitalitzats més de Cambrils (i ja en són sis), mentre que Vila-seca i Salou mantenen els vuit i set d’ahir, respectivament, segons el portal Dades Covid

La sisena onada de coronavirus segueix creixent a Catalunya, que ha tornat a batre el rècord de contagis: 48.307 les últimes 24 hores i una mitjana de 32 morts ​​cada dia la darrera setmana. 

Hi ha 2.672 persones ingressades als hospitals, 55 més que dilluns, de les quals 529, set més, són a les UCI. 

El risc de rebrot, indicador que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, torna a superar un altre rècord i se situa en 5.506 punts, 24 més que ahir, mentre que la velocitat de propagació, que feia cinc dies que estava creixent, s’ha començat a desaccelerar i s’ha situat en 1,23, dues centèsimes menys que ahir, de manera que 100 infectats en contagien una mitjana de 123 persones sanes.