dimarts, 1 de febrer del 2022

Huguet és de Reus, i Granados, d’Albox

 


El 14 de gener passat, l’Ajuntament de Salou va celebrar un ple extraordinari sobre l’estat de la ciutat, del qual no va informar prèviament la ciutadania, segurament perquè així ningú no el seguís. 

La sessió era per fer balanç de la gestió municipal durant l’any precedent, amb dures crítiques a lautòcrata manera de fer de l’alcalde, Pere Granados. 

A l’extensa nota posterior que el gabinet de propaganda va difondre als mitjans de comunicació, no hi va haver cap referència al que havien dit els partits de l’oposició; només recollia el parer de l’equip de govern de Sumem i el PSC, amb declaracions de Granados, per descomptat, del portaveu de Sumem, Jesús Barragán, i del PSC, David González. 

A l’oposició únicament se li va reservar les dues línies finals, amb el text següent: “Els portaveus dels grups municipals de l’oposició, Marçal Curto, d’ERC; Pere Lluís Huguet, de Cs, i Mario García, de PP, també han fet la seva exposició relativa al balanç de l’exercici del 2021, on han coincidit en la crítica a la gestió del Govern”. 

En el ple de dimecres passat (aquesta vegada ordinari, el que toca cada mes), Huguet va recriminar a Granados que no hagués inclòs un resum d’allò que van exposar els partits de l’oposició en lanterior ple, tal com li havien sol·licitat dies abans. 

“Li demanem que rectifiqui aquesta notícia i que inclogui també les intervencions de l’oposició, perquè també som corporació municipal. Està fent un ús partidista dels mitjans públics

També li demanem que deixi d’enllaçar els perfils oficials de l’Ajuntament amb perfils privats de lequip de govern perquè creiem que aquest també és un ús partidista dels comptes municipals. Ara que han aprovat un codi ètic de transparència i integritat, pensa fer-ho?”, li va preguntar Huguet a Granados. 

Després d’uns segons d’espera, l’alcalde va contestar: “Alguna qüestió més, Sr. Huguet?”. A la qual cosa aquest va replicar: “Sr. alcalde, li he fet una pregunta”. 

“Vostè ha d’assumir que és a l’oposició. I no és un ús partidista, és un govern, una institució, i vagi acostumant-se que el tracte no pot ser exactament igual entre el govern i oposició. Vostè no podrà ser mai tractat com un membre del govern perquè vostè no està al govern. Per tant, acostumi-s’hi”. 

“Li estic parlant dels plens, on participem tots, no de la resta de la informació municipal”, va contraargumentar Huguet. 

I en aquell moment, en un intent de desviar l’atenció sobre el fons de la qüestió i amb ànim de desprestigiar Huguet, Granados va etzibar: “Vostè, Sr. Huguet, de Reus, no em pot donar classes de democràcia”. 

“És que vostè també té la facultat de decidir d’on soc? Soc jo qui decideix on visc, no vostè. Això excedeix les atribucions d’un alcalde, i avui ha caigut molt baix”, va dir per la seva banda Huguet, que sí que està empadronat a Salou. 

“L’empadronament no diu res de la residència, vostè no és resident de Salou”, va contraatacar l’alcalde, donant per acabat un tens debat en què el joc brut i el mal perdre rimen amb Granados.