dilluns, 7 de març del 2022

Necrològica: Rafael Beamud Ferran

 


Un altre salouenc de sempre que ens deixa. Ha mort el Rafael Beamud Ferran, de 87 anys. De tracte cordial i veu portentosa (una vegada em va confessar que un músic va lamentar que no s’hagués dedicat al cant), era fàcil trobar-lo envoltat de companys. De fet, molts el buscaven per seguir els seus consell o escoltar la darrera peripècia que li havia tocat viure. Mai no li faltava tema. 

Home íntegre i decidit, el Rafael era dels que es plantava i no en deixava passar ni una quan el greuge era manifest, malgrat la seva aparença afable i tranquil·la. I fos qui fos lofensor.  

Al capdavant de la seva embarcació Salauris va guanyar tres anys seguits el concurs de pesca del calamar. També va ser guardonat per lAjuntament per la seva dedicació empresarial els anys en què turisme guanyava creixent protagonisme al municipi. 

Del Rafael cal dir que era una persona polivalent: pescador, constructor, va regentar durant mig segle un xiringuito... I era també profundament religiós. A dalt se’l pot veure en una foto del Jaume Gaseni al Recordant Salou durant la processó de la Mare de Déu del 15 d’agost (el seu fill, Xavier, és el portador de l’esquerra). 

El funeral se celebrarà demà, 8 de març, a les 12 del migdia a la parròquia de Santa Maria del Mar. Vetlla avui a la sala 1 del tanatori municipal. 

Adéu Rafael, a dalt tesperen amb moltes ganes de retrobar-te molts amics.