dissabte, 2 d’abril del 2022

Crítiques al PP per fer seu l’Ajuntament de Cambrils

 


Al ple del 25 de març passat, ERC i Junts van denunciar l’ús partidista de les dependències municipals per part del PP. L’oposició lamentava que el regidor popular, David Chatelain, hagués utilitzat el seu despatx pocs dies abans, el 21 de març, com a mesa electoral de les primàries que van escollir Alberto Feijóo com a únic candidat a la presidència del PP espanyol. 

Segons el portaveu de Junts, Lluís Abella, “hi ha partits que tenen un espai propi; els que no en tenim, lloguem sales i paguem la pertinent quantitat econòmica o bé ens reunim en espais públics per dur a terme l’activitat de partit. Preguem que no es repeteixi aquesta mala praxi”. 

Més contundent va ser la portaveu d’ERC, Camí Mendoza, qui va acusar Chatelain d’incomplir la normativa: “la legislació vigent regula l’ús dels despatxos de les dependències del consistori per als membres dels grups municipis i aquest ús serà per reunir-se de manera independent i per a rebre visites de ciutadans, així com celebrar reunions o sessions de treball

Ens resulta incomprensible que, per part d’un regidor, es faci ús de les 9 del matí fins a les 20 hores, de les dependències municipals per a unes eleccions primàries del seu partit. Ens preocupa i, com a representants públics, aquests fets ens avergonyeixen”. 

És cert que Chatelain va reconèixer que s’havia equivocat, però va aprofitar l’avinentesa per contraatacar amb un i tu més: “Vostès estan fent un exercici de desmemòria absoluta. Vostès van penjar cartells amb determinats missatges i simbologies i també van prescindir d’alguns elements. Sembla que alguns tenen tots els drets a fer les seves proclames polítiques, ja no en un despatx sinó en un àmbit més extens”. 

Per la seva banda, l’alcalde, Oliver Klein, va donar suport al regidor popular: “el senyor Chatelain té tota la meva confiança personal i el govern també com a reconeixement d’una tasca molt eficient. Ell m’ho va comentar personalment i jo ho sabia; però ja ha dit que no es repetirà”. (Font: Revista Cambrils).