dijous, 7 d’abril del 2022

Mario confirma que Granados serà l’alcaldable del PSC

 


Era triar entre el PSC o Vox, perquè ja no li queda on fotre mà. Amb Junts, ni somiar-ho perquè ja els va enganyar prou quan eren PDECat. Amb ERC, tampoc perquè aquests, dòcils, li són més útils a l’oposició. Amb Cs, menys encara, perquè, per a indignació seva, no el van voler a les anteriors municipals. I amb el PP, ni boig, perquè els va robar l’alcaldia el mandat del 2011 (allò de tres anys per a mi i un per a tu. I a lhora de la veritat...). 

Al final l’alcalde de Salou, Pere Granados, s’ha decantat pel PSC, el seu actual soci de govern. Ell liderarà la formació en les pròximes municipals de l’any vinent. 

La bomba la va llençar ahir el portaveu del PP, Mario García, durant el ple. La va deixar anar com qui no vol dir res, però el torpede ja està disparat. 

Va ser durant una de les habituals picabaralles entre Granados i el popular, després que l’alcalde tornés a lloar el PSOE arran de la visita, ahir al matí, del secretari d’estat de Turisme, Fernando Valdés. 

“Té molt bona relació amb el PSOE, especialment amb el PSC. Una relació que pot anar a més”, li va etzibar García. 

Patapam! 

No és nou l’idil·li de Granados amb el PSC. I no perquè siguin socis de govern. Fa temps que Granados es treballa els socialistes (no als de Salou, que aquests no pinten res) en altres àmbits. En esferes més altes. Perquè ja no té a ningú més a qui fer-los la rosca.

Només cal seguir els plens per comprovar el control que exerceix l’alcalde sobre el PSC. A l’hora de votar, per exemple, és ell qui diu tants vots a favor (o en contra) de Sumem i el PSC. No els dona cap altra opció. 

I tampoc no hi intervenen, només quan l’oposició els interpel·la. Són, realment, un zero a l’esquerra. 

Granados necessita un partit gran que també li garanteix el sobresou de la Diputació. Encara no se sap com serà l’aliança amb el PSC. El més probable és que Granados creï un partit (que li permetrà fer neteja dels regidors de Sumem que no vol que continuïn) i estableixi una aliança amb els socialistes. Amb ell com a comandant. 

Tal com ha fet fins ara amb FUPS i PDECat, hereu de CDC. Amb la diferència que ara el PDECat, que ell controla a Salou, ja no li interessa perquè està més mort que viu. 

Res, que Granados ja es veu una altra vegada amb la vara d’alcalde.