dilluns, 11 d’abril del 2022

Salou contracta un exmagistrat del TC per pledejar contra Vila-seca

 


L’Ajuntament de Salou ha contractat el professor Rafael Gómez-Ferrer Morant, exmagistrat del Tribunal Constitucional espanyol, perquè li faci un dictamen jurídic sobre el conflicte que manté amb Vila-seca i la Generalitat sobre el nou repartiment d’impostos del consorci del centre recreatiu i turístic (CRT), que beneficia Salou. 

Tot i sortir guanyant (Salou es quedaria amb el 59,35% del pastís, enfront del 57% actual), el consistori no vol que es toquin els estatuts. 

No és la primera vegada que el consistori contracta Rafael Gómez-Ferrer Morant perquè li faci informes a mida. L’acord municipal que aprova recórrer a l’exmagistrat és també és una declaració de guerra contra Vila-seca i la Generalitat. 

S’hi pot llegir, a tall dexemple: “Lamentablement, l’Ajuntament de Vila-seca ha encetat un nou episodi de conflicte amb l’intent de modificar el sistema de repartiment dels ingressos dels municipis de Salou i de Vila-seca”. 

I també: “Aquest cop, però, anant més enllà, amb la utilització de l’amenaça, a més d’un posicionament clar d’apropiació de més ingressos generats al municipi de Salou”. 

“Com ha succeït en les altres ocasions, la Generalitat de Catalunya, representada i presidint el consorci, ha pres part de forma activa en aquesta qüestió, obviant el seu paper d’àrbitre en el marc del CRT”. 

Repeteixo: el nou repartiment beneficia fiscalment Salou i tots els partits de l’Ajuntament s’hi neguen, esgrimint una hipotètica “inseguretat jurídica” que ni l’alcalde, Pere Granados, que diu que és advocat, sap si existeix.