dimecres, 13 d’abril del 2022

Vila-seca suma una nova mort per covid

 


Que les autoritats sanitàries hagin decidit considerar la covid una malaltia respiratòria més no vol dir, ni de bon tros, que la pandèmia s’hagi acabat. Al contrari, continua ben present i segueix matant gent. Com ara a Vila-seca. Segons va informar ahir el Departament de Salut, una persona ha mort en aquest municipi després de contraure el coronavirus, i altres tres es troben hospitalitzades, segons el portal Dades Covid

Amb aquesta nova mort, ja són 27 les persones que han perdut la vida a la ciutat des que va començar la covid, fa dos anys. Una xifra que s’eleva a 48 en el cas de Salou i a 66 a Cambrils. En aquest últim municipi també hi ha dos hospitalitzats per coronavirus. 

De fet, els registres epidemiològics a les tres poblacions són alts. El risc de rebrot des de 291 punts a Vila-seca, de 210 a Salou i de 170 a Cambrils. A partir de 100 s’entra a la zona vermella. 

La velocitat de propagació del virus és de 0,97 a Vila-seca i a Cambrils, i d’1,06 a Salou. A partir d’1 la malaltia creix. Tots dos valors (el risc de rebrot i la velocitat de propagació) van començar a decaure fa setmanes, però des de l’abril remunten. I més que es dispararan amb l’arribada de turistes, ja que aquesta és la garantia que el virus circula ràpidament. 

Pel que fa als contagis, dia sí dia també n’hi ha, de nous: 21 a Vila-seca els últims quatre dies, 11 a Salou i 9 a Cambrils. Mentrestant, la mascareta a interiors desapareixerà aviat: el 20 d’abril. 

Les autoritats volen recuperar la normalitat peti qui peti. Però a la Xina, origen i bressol de la covid, tornen a estar com fa dos anys, amb milions de confinats després del repunt d’una epidèmia que creien tenir controlada.