diumenge, 15 de maig del 2022

L’emèrit va votar al Privée

 


81.617 ciutadans van votar ahir en la consulta popular no vinculant sobre monarquia o república organitzada a l’estat espanyol. La gran majoria, 76.106 (el 93,25% dels sufragis), van ser a favor de la república, mentre que 4.731 (5,81%) van anar a la monarquia. 

En total s’havien instal·lat 724 meses electorals, dues de les quals a Salou. Vox va intentar evitar la votació, però només van aconseguir que la Policia Local en dificultés l’escrutini amb l’excusa que a la petició del permís municipal no s’havia fet constar que s’hi instal·larien taules i cadires, segons han explicat els organitzadors. 

La Plataforma Consulta Popular Estatal Monarquia o República va criticar aquesta actitud antidemocràtica del govern local de Salou, governat per l’unionista Pere Granados i el PSC, el partit presumptament republicà que defensa la monarquia. 

Tot i això, la jornada electoral es va poder celebrar sense més contratemps. Això sí, amb una baixa participació, ja que només es van comptabilitzar 95 vots, dels quals 90 van ser per a la república, tres per a la monarquia, un de nul i un en blanc. 

També es va trobar a faltar una participació més gran de joves, pel fet que dels 95 votants només hi va haver dos menors de 30 anys. 

A dalt, un votant que se sospita que va votar dues vegades: una a l’urna del Privée i laltra a la del Chatelet, les quals, per cert, no eren les vàlides.