dijous, 23 de juny del 2022

Els veïns del barri de la Salut recullen 500 firmes contra l’Eix Cívic

 


L’associació de veïns i comerciants Barenys-Platja de Ponent va recollir dilluns passat 500 firmes de ciutadans que s’oposen a l’Eix Cívic que l’alcalde de Salou, Pere Granados, vol construir en els terrenys que l’antic traçat ferroviari. 

De moment, el projecte es troba aparcat davant la pressió ciutadana. Granados, que des del començament ha actuat de manera unilateral, ha canviat d’estratègia i ara promet consens amb les parts implicades, tot i que, segons les fonts consultades, continua fent les seves habituals trucades telefòniques en cerca de suport. 

Les firmes de l’associació es van aconseguir en molt poc temps, ja que els veïns afectats per la gran operació urbanística de seguida van tenir l’aval dels residents del barri de la Salut, el més afectat pel nou cop de totxo. 

Els veïns exigeixen més zones verdes, menys edificis i millors connexions viàries amb la futura l’avinguda. L’alcalde, que en tot moment ha intentat dividir els veïns mantenint reunions per separat, finalment ha hagut de recular. 

Tampoc compta amb el finançament necessari de la Generalitat per tirar endavant l’Eix Cívic, ni res se sap dels terrenys propietat d’Adif, la qual cosa no li ha impedit presentar el projecte fallit a so de bombo i platerets, sabedor que l’any vinent hi ha eleccions municipals.