divendres, 10 de juny del 2022

Granados s’embeina, de moment, l’Eix Cívic

 


L’avantprojecte d’Eix Cívic ha fet un gir inesperat. L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha sol·licitat ara als serveis tècnics municipals que es replantegin les edificacions i se’n paralitzi la tramitació, encara que sí que continua endavant amb la urbanització i ordenació de tot l’espai públic que s’alliberarà amb la retirada de les vies del tren per donar pas a una gran avinguda on quedaran integrats el tren tramvia i el carril bici.

Aquest canvi de parer arriba després que l’Associació de Veïns i Comerciants Barenys-Platja de Ponent, que engloba els residents del barri de la Salut, hagi iniciat una campanya en contra de l’actual avantprojecte.

Aquest rebuig es va plasmar també en una conferència sobre el tramvia, celebrada dimecres passat al TAS, a la qual va assistir com a espectador l’arquitecte municipal, Lluís Serra, segons publica el Diari de Tarragona.

“Ens prendrem el temps necessari per apropar posicions i consensuar el projecte. La voluntat és de diàleg i arribar a acords respecte a aquells temes del projecte que susciten debat”, assegura l’alcalde al comunicat. Granados i el regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, han mantingut reunions amb propietaris d’habitatges afectats, però pel que es veu només han collit carabasses.

Per cert, té gràcia que Granados parli ara de consens quan el consens cal assolir-lo abans, no després que te l’hagis d’embeinar.

L’avantprojecte d’Eix Cívic ja havia estat qüestionat per l’opacitat amb què els responsables municipals el duien a terme, intentant deixar al marge la ciutadania, tal com loposició va deixar palès en el ple en què es va aprovar la polèmica avinguda.

A més, hi ha importants incògnites sobre la macrooperació urbanística prevista pel consistori, ja que els terrenys són d’Adif i l’obra l’hauria d’executar la Generalitat, tal com es va acordar el 2013, però alguns d’aquells compromisos encara són al calaix. Dit d’una altra manera, l’alcalde s’ha llençat a la piscina sense parlar amb ningú i no està clar que sàpiga nedar.