divendres, 29 de juliol del 2022

Si Granados no va als veïns, els veïns van a Granados

 


Igual que si Mahoma no va a la muntanya, la muntanya va a Mahoma, a l’alcalde de Salou, Pere Granados, no li va tocar més remei dimecres passat que aguantar les queixes dels veïns que s’oposen a lEix Cívic que, aquest, amb el consens de si mateix, vol tirar endavant a l’antic traçat ferroviari. Un projecte que en realitat amaga un pelotazo urbanística en tota regla. 

Efectivament, l’associació de veïns Barenys-Platja de Ponent van fer valer l’article 9 del reglament de participació ciutadana que reconeix el dret dels ciutadans a fer-se escoltar al ple i van plantejar quatre qüestions a Granados. 

Això sí, després que el portaveu de l’associació, Rafel Querol, li recordés a Granados que s’havien vist obligats a fer ús de l’esmentat article perquè es nega a atendre’ls. 

Querol també li va recriminar a l’alcalde que vagi dient que es reuneix amb tots, però, en canvi, amb ells suspèn a última hora les dues trobades previstes. 

Durant la seva intervenció, Querol va apuntar que construir nous edificis a la zona “és una agressió per als veïns que ja hi són” i va criticar “l’urbanisme depredador” que idea Granados a l’Eix Cívic. 

“Un urbanisme verd passa perquè no hi hagi edificis”, li va recordar Querol, que és justament el que els havia promès Granados. 

Aquest es va limitar a llegir les respostes que ja tenia preparades i, en acabar, com un nen malcriat, va aixecar la sessió de manera immediata, ja que es notava que bullia per dins. 

I és que aquesta vegada, Granados no es va sortir amb la seva i li va tocar baixar del ruc.