dissabte, 13 d’agost del 2022

Salou presenta un nou pla de mobilitat urbana

 


És d’ús quotidià, es porta des d’una edat primerenca i, tanmateix, el fem servir malament. La qual cosa pot estar afectant negativament la nostra salut.

Parlo del sostenidor.

Segons Joanna Wakefield-Scurr, biomecànica i cap del grup de Recerca de Salut Mamària de la Universitat de Portsmouth (Regne Unit), el secret d’un bon sostenidor és que aferri bé, aturi les batzegades de les mamelles (sobretot si són grosses) i les mantingui al seu lloc. 

Pel que fa a la banda de sota, i que envolta l’esquena fins a la tanca, ha de ser ferma, que s’adapti bé, que no estrenyi quan hi ha sacsades i que la davantera (i no estem parlant de futbol) es quedi al seu lloc. Tot això sembla elemental, però s’ha de tenir en compte. 

També convé comprovar els tirants: que no ofeguin les copes (s’hi ha de poder ficar un dit o dos, més sembla excessiu, sobretot si els dits no són teus) i que la part central, la que es troba entre els pits (el pont, vaja), descansi sobre la pell. De tot plegat, en teniu més informació aquí.

Això els que sou de fora. Perquè els de Salou ja gaudim d’un bon mestre en la matèria a qui adreçar-nos en cas de necessitat: l’alcalde Pere Granados, que sempre s’està omplint la boca amb la sostenibilitat. 

Per exemple, presentant un nou pla de mobilitat urbana. Diu que és sostenible, però segons Cs i PP no s’aguanta per enlloc, tal com van deixar clar Cs i PP en el ple del mes de juliol. (Font: Ajuntament de Salou).