dimarts, 20 de setembre del 2022

Granados va intentar eludir el procés participatiu amb l’Eix Cívic

 


Els processos participatius són una eina administrativa que permet que els governs locals puguin prendre decisions amb el suport dels ciutadans. 

Per atendre les demandes dels veïns, l’Ajuntament de Salou en va convocar un sobre l’Eix Cívic entre el 19 de novembre i el 3 de desembre de 2021. 

Es va fer publicant una crida al tauler d’edictes de la seu electrònica municipal i va tenir com a resultat que no hi va haver cap aportació. 

Lògic perquè l’Ajuntament tampoc va informar que s’havia obert aquest procés participatiu, amb la qual cosa ningú no se’n va assabentar. 

Aquest intent d’eludir el procés participatiu per part de l’equip de govern el van denunciar els partits de l’oposició en un ple d’aquest any, advertint molt especialment l’alcalde, Pere Granados, que cometien una il·legalitat. 

En veure’s caçat, l’equip de govern en va convocar un altre, aquesta vegada amb publicitat, entre el 8 d’abril i el 9 de maig passats. 

Aquesta vegada s’hi van recollir 25 aportacions. Nou feien referència a habitatge, totes coincidents que no volien nous blocs al barri de la Salut i sí més zones verdes. 

Hi va haver set aportacions de mobilitat, la majoria a favor del tramvia. Cinc més van ser d’àmbit cultural. Per exemple, defensant que es conservés per a ús ciutadà l’edifici de l’estació històrica del ferrocarril que l’alcalde vol enderrocar. 

També es van presentar dues propostes en matèria d’aparcament, per demanar que es creessin places habilitades per a cotxes elèctrics, i una proposta va ser sobre serveis, partidària d’obrir nous espais municipals per a usos esportius, educatius i socials. 

Si no totes, la gran majoria d’aquestes peticions l’Ajuntament de Salou se les va passar pel forro dels collons. I va començar la mobilització veïnal contra un alcalde que no escolta ningú. 

Ara s’entén per què Granados tenia tan poc interès que els veïns diguessin la seva sobre l’Eix Cívic i per què va intentar silenciar una fórmula democràtica com és el procés participatiu.