divendres, 28 d’octubre del 2022

Cs alerta que la pressió fiscal ofega els salouencs

 


Al ple de dimecres passat, el portaveu de Cs, Pere Lluís Huguet, va protagonitzar una demolidora intervenció en contra de les noves ordenances fiscals de Pere Granados i els seus adlàters del PSC per a l’any que ve.

“Vostès no són conscients de la situació de Salou, no escolten els ciutadans i no n’hi ha prou amb la congelació dels impostos”, va arrencar Huguet. Per afegir tot seguit: “La pressió fiscal a Salou és superior a la mitjana catalana”.

I dirigint-se al regidor d'Hisenda, Yeray Moreno, li va preguntar: “¿Sap quina és la renda familiar disponible? Si la mitjana a Catalunya és de 100, a Salou és de 91,4. Les famílies de Salou tenen uns ingressos mitjans de 33.748 euros, davant dels 37.000 euros de Vila-seca, 43.000 euros de Tarragona, 39.000 de Cambrils i 38.000 de Reus. Som els que menys”.

Huguet va continuar: “L’índex socioeconòmic territorial, si la mitjana catalana és de 100, a Salou és de 88,6. El PIB per habitant a Salou està per sota de la mitjana. Si a Catalunya és de 100, a Salou és de 73,5. I la renda disponible en general per individu és de 21.931 euros. Nosaltres estem en el lloc 307è de Catalunya”.

“Hi ha d’haver una rebaixa de la càrrega impositiva a Salou, perquè és superior a la mitjana catalana. I la seva resposta a la nostra petició és que no es pot materialitzar”, va rematar Huguet.

El PP també va votar en contra de les noves ordenances fiscals, mentre que ERC, que sovint no sap en quin lloc es troba, es va abstenir.