divendres, 7 d’octubre del 2022

Denuncien l’Ajuntament de Salou per atemptat ecològic

 


L’entitat conservacionista Perejil ha denunciat l’Ajuntament de Salou per delicte ecològic. La querella s’ha interposat després de conèixer-se que el consistori ha dut a terme feines de neteja al Mas de l’Escarré, a la zona del Mirador.

Segons Perejil, acrònim del moviment Pere tenía un jilguero, el dany ambiental perpetrat pel servei de neteja municipal és pràcticament irreparable, ja que a més de podar els arbres, s’han eliminat també unes herbes dels escocells que eren mil·lenàries. Només cal veure la mida que tenen per constatar que, com a mínim, daten del Neolític.

“Ara caldrà deixar la zona en absolut estat d’abandonament, que és com estava, altres 5.000 anys més perquè, amb una mica de sort, es regenerin les espècies arrencades”.

“De fet, Tarzan va fer les pràctiques amb lianes de becari aquí”, ha subratllat l’associació, visiblement dolguda pel succeït.

Perejil no descarta ampliar la seva denúncia amb un presumpte delicte de malversació de cabals públics, ja que la trobada de catifaires es podia haver celebrat aquí i no al passeig de Jaume I, amb la qual cosa l’erari municipal s’hauria estalviat 24.000 euros “que haurien anat molt bé per seguir llençant coets”. (Font: Tururut Viola News).