dilluns, 17 d’octubre del 2022

L’excés de reg mata les oliveres monumentals de Salou

 


L’olivera és un arbre fort i robust típic de la conca mediterrània. Es tracta d’una planta molt rústica, que s’estén per tota mena de sòls, inclosos els terrenys d’escassa fertilitat. Per tant, s’adapta a condicions de sequera extrema, raó per la qual és capaç de produir el seu fruit sobre terrenys àrids. L’excés d’humitat a la terra, lluny de produir beneficis, pot acabar asfixiant les arrels de l’olivera.

Faig aquesta petita introducció perquè a l’Ajuntament de Salou semblen desconèixer unes característiques tan elementals de l’olivera. Només cal veure les fotos de PROHOM feble per comprovar que les estan matant per excés de reg.

Perquè és clar, en regar la gespa gairebé diàriament el que estan fent és irrigar també l’olivera, cosa que lluny de ser bo pot acabar asfixiant les arrels de l’arbre.

Proves d’aquesta agonia són la pèrdua de fulles i l’aparició de fongs. D’aquí que l’autor de les fotos es pregunti amb sorna (però també amb indignació) si som mediterranis o pirinencs, disposats ja a anar a caçar bolets.