dimecres, 12 d’octubre del 2022

No volies caldo, Pere?

 


Quan el 7 d’octubre passat una patrulla de la Policia Local de Salou es va dedicar a arrencar uns cartells en contra de l’Eix Cívic que projecta l’alcalde del municipi, Pere Granados, els veïns del barri de la Salut ja van avisar que si aquesta és la nova feina dels agents en tindran molta d’ara endavant.

Efectivament, avui la protesta ha arribat al carrer Barcelona (on temps enrere també va desaparèixer un cartell semblant), i també hi han penjat una altra pancarta reivindicativa al costat del Mercadona. Sempre al traçat de la via fèrria, en terrenys d’Adif, no municipals.

A més, s’han repartit uns fulls informatius en què els veïns insisteixen que el que volen són zones verdes, no més edificis.



“Els veïns del barri de la Salut ens mereixem un eix molt més cívic i menys urbanístic. L’actual projecte ens perjudica greument i el que volem és una proposta autènticament cívica, i aquesta passa per no construir nous edificis a l’Eix Cívic”, assenyalen en l’escrit.

Amb l’acció reivindicativa d’avui queda clar que si Granados opta pel joc brut, els veïns contraris al seu pelotazo urbanístic no es quedaran de braços creuats.

Encara més: aquesta és una guerra que l’alcalde mai no pot guanyar sense arribar a un acord amb totes les parts implicades.

Un raonament aquest molt simple però que a Granados li costa d’entendre. Deu ser perquè, com passa sovint amb els megalòmans, es creu que Salou és seu, i tots a callar. I no és així.