dilluns, 7 de novembre del 2022

Cs demana que es preservi l’antiga estació del ferrocarril

 


El portaveu de Cs a l’Ajuntament de Salou, Pere Lluís Huguet, va demanar en l’últim ple municipal, celebrat el 26 d’octubre passat, que l’equip de govern inclogui en el catàleg de béns protegits l’antiga estació del ferrocarril, situada al carrer de Carles Roig, i que l’alcalde, Pere Granados, vol enderrocar amb l’excusa de l’Eix Cívic.

Huguet va subratllar que l’estació “té un valor històric” i va recordar que “és l’única del traçat que queda dreta”. A Cambrils, l’equip de govern va demolir l’estació (del segle XIX, com la de Salou) sense dir res a ningú i evitar protestes ciutadanes, ja que hi havia una plataforma molt ben organitzada que en defensava la conservació. 

De fet, l’alcalde, Oliver Klein, havia promès al seu programa electoral mantenir-la i donar-li un ús ciutadà, però un cop va governar se’n va desdir.

Huguet va demanar que l’edifici, un cop rehabilitat, formi part del nou Eix Cívic, tal com han sol·licitat veïns de la zona sense gaire èxit.

El portaveu de Cs va reclamar així mateix que s’incorpori al catàleg de béns protegits l’antiga estació de mercaderies, a tocar de la de viatgers, que també se li doni un ús ciutadà i es completi la xarxa de serveis municipals que ofereix l’antiga estació del carrilet (que si es manté dreta és perquè aleshores Granados no era alcalde).

A dalt, un fantasma.