dimarts, 29 de novembre del 2022

El congrés turístic de Granados punxa estrepitosament



Volia organitzar una cosa gran, fantàstica, de renom, inoblidable, digna de ser recordada, perquè ell es creu una eminència, un escollit. Però el seu congrés turístic, que havia batejat amb el nom altisonant de SalouCongress, ha acabat sent una autèntica llufa.

Es veia venir: el SalouCongress (sí, en anglès, com Shopping Salou, els que et diuen que obris tot l’any, però el seu president és el primer que abaixa la persiana quan s’acaba la temporada) havia nascut amb mal peu, tocat de mort: sense el suport de la Generalitat ni de la Diputació, on de tant en tant li donen algun caramelet perquè no agafi una altra rebequeria.

Efectivament, ahir va arrencar el congrés turístic que l’alcalde Pere Granados s’ha tret de la màniga per demostrar al món com s’han de fer les coses (sí, perquè està ple d’inútils, menys ell), i a l’hora de la veritat el pati (de butaques) estava desert. O gairebé.

Sí, la inauguració va anar a càrrec del secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, que encara va poder aprofitar el dia desplaçant-se fins a Mont-roig per assistir a la reunió del Patronat de la Fundació Mas Miró, on posa 100.000 euros anuals.

També hi va ser la delegada del govern central a Catalunya, Maria Eugènia Gay, un càrrec simbòlic que s’apunta a tot perquè acostuma a tenir l’agenda força buida.

I poca cosa més pel que fa a autoritats. I públic, ja que allò estava desert, ple de cadires ermes.

Granados està acabat; ni regalant entrades aconsegueix omplir el TAS. El seu pseudocongrés no ha interessat a ningú.

A més, ens trobem davant d’un congrés efímer. L’any que ve Granados perdrà les municipals i el SalouCongress ja no celebrarà més. Farà aigües. Com el TAS quan plou.